Ghid turistic Los Angeles - Descriere Los Angeles - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Los Angeles - Descriere Los Angeles

Destinatii > America de nord > Statele Unite ale Americii > Orase

Los Angeles cu o suprafata de 4.320 kmp in zona urbana si o populatie de circa 13 milioane in zona metropolitana, este cel mai mare oras din statul California si cel de-al doilea mare oras din Statele Unite.
Orasul Los Angeles a fost fondat in anul 1781 de guvernatorul spaniol Felipe de Neve si a devenit parte a Mexicului in anul 1821 declarandu-si independenta fata de Spania, iar in urma razboiului Americano-Mexican din 1848, Los Angeles si California devine parte integranta din Statele Unite ale Americii.

Un moment important in istoria orasului il reprezinta anii 1920, cand industria cinematografiei s-a mutat de la New York mai spre vest. Astfel Hollywood, pe atunci un simplu district, a devenit celebru astazi in toata lumea. Cele mai mari studiouri aflandu-se aici precum Paramount, Universal, Fox si Warner Brothers, Hollywood este pe drept cuvant denumita si Capitala Mondiala a Divertismentului.

Los Angeles este constituit din forme neregulate de relief si acopera un teritoriu de 1.290 kmp din care 1.214 kmp  de pamant si 75,7 kmp de apa, ce se intinde pe o lungime de 71 km si o latime de 47 km.
Cel mai inalt punct din Los Angeles il detine Mount Lukens, numit si Sister Elsie Peak, cu o altitudine de 1.548 m ( 5.080 picioare), iar raul ce poarta denumirea orasului, Los Angeles River, este cel mai mare si se intinde de la districtul Canoga Park pana la Oceanul Pacific, trecand pe langa Vernon.

Orasul situat in Cercul de Foc al Pacificului este predestinat cutremurelor de pamant, existand anual circa 10.000 de astfel de fenomene, dintre care cele mai mari care au lovit Los Angeles sunt: cutremurul Northridge din anul 1994, Whittier Narrows in 1987, San Fernando langa Sylmar in 1971.
Unele regiuni sunt dealtfel vulnerabile la tsunami din Oceanul Pacific, una dintre acestea fiind regiunea harbor care a fost devastata de undele tsunami din cauza cutremurului Valdivia din anul 1960.

Orasul Los Angeles este situat intr-un climat mediteranean, intr-o zona uscata de vara subtropicala cu ierni umede si veri foarte fierbinti, briza Oceanului Pacific avand tendinta sa pastreze plajele racoroase pe timpul verii si calduroase iarna.
   
Los Angeles reprezinta una dintre cele mai mari atractii pentru turistii care viziteaza Statele Unite ale Americii, printre cele mai importante atractii se afla Civic Center, cel mai mare complex de cladiri guvernamentale ale Statelor Unite, dupa cel din Washington. Aici se afla cele mai multe cladiri federale ale statului California, inclusiv Curtea Penala unde a avut loc procesul lui OJ Simpson in anul 1995.
La cateva strazi la est de Civic Center, este El Pueblo de Los Angeles, un parc istoric ce se intinde pe o suprafata de 18 hectare, si care reprezinta locul in care a fost fondat orasul in 1781, pastrand inca numeroase cladiri originale.
La sud-est de Civic Center se gaseste Little Tokyo, fondat de primii emigranti japonezi in 1880, cartier care a fost devastat de isteria antijaponeza din anii celui de-al doilea razboi mondial. Astazi, datorita incvestitiilor insemnate, Little Tokyo este din nou punctul central al populatiei de origine japoneza a Los Angelesului, unde se gasesc baruri sushi, case bento si gradini traditionale japoneze.

Una dintre cele mai vizitate locatii din Los Angeles este Disneyland, un loc ce prezinta lumea magica a desenului animat, destinat deopotriva copiilor cat si adultilor. Parcul este constituit din  patru sectoare principale: Adventureland, o jungla in miniatura care il are ca personaj principal pe Indiana Jones; Frontierland ce prezinta mitul Vestului salbatic; Fantasyland destinat personajelor favorite ale lui Walt Disney; si Tomorrowland cu obiective ale viitorului.

LA reprezinta destinatia de vis a turistilor care vin aici, in cautarea faimei si a norocului, sau doar pentru o experienta de viata.
Orasul este un amalgam de zone, fiecare cu specificul sau cultural, din punct de vedere istoric, sudul Los Angelesului, preponderent afro-american, devine incet dar sigur unul latin.
In Districtul Crenshaw se gasesc faimoasele biserici negre, prima Biserica Episcopala Metodista Africana si Biserica Dumnezeu in Hristos Angeles Vest (West Angeles Church of God in Christ), iar zona Parcului Leimert este renumita pentru jazz, arta si cultura.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Informatii Utile

Limba: engleza, spaniola
Moneda: US Dollar
Electricitate: 110/120 volti AC/50Hz. 2-fisa de aderenta.
Spatiul Cod: 1 (SUA), diferite coduri de zona
Codurile de urgenta: Salvare / Pompieri / de Politie
911
Time Zone: Pacific Standard Time (GMT -8
ore)
Posta centrala: 760 North Main Street,
Downtown Los Angeles
Punct de informatii turistice: 685 S. Figueroa Street,
Downtown Los Angeles

Consulate in Los Angeles

Regatul Unit: +1 310 481 0031
Canada: +1 213 346 2719
Australia: +1 310 229 2300
Africa de Sud: +1 323 651 0902
Irlanda: +1 714 658 9832
Germania: +1 323 930 2703
Spania: +1 323 938 0158
Italia: +1 310 443 3250
Noua Zeelanda: +1 310 566 6555
Franta: +1 310 235 3200

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu