Cele mai frumoase orase din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cele mai frumoase orase din lume

Stiri turistice > Cele mai...
Venetia

Veneția este un oras romantic asezat pe apă. Veneția este una dintre destinațiile turistice  cele mai favorizate de călătorie în special pentru cuplurile proaspat casatorite. Clădirile din Veneția sunt operă de artă unică în proportie de 80%. În oras nu exista trafic de automobile ( oras car-free) și este cel mai cunoscut pentru bărcile gondola și canalele care traversează orașul pe tot parcursul. Veneția este în poziția 1 în acest Top 10 al celor mai frumoase orase din lume.

Paris

Paris este capitala Franței. Este orașul dragostei, luminii și culturii, orașul gastronomiei și ultimei mode. Parisul este plin edificii monumentale, străzi fermecătoare în Montmartre, restaurante romantice și cafenele, structuri magnifice și locul celui mai faimos turn din lume, Turn Eiffel. Turul orasului cu barca pe apele Senei este un alt punctul forte de atractie pentru turisti. Din mai multe motive, nu numai cele enumerate este în poziția 2 a acestui Top 10 cele mai frumoase orase din lume.

Rio de Janeiro

Locuitorii orasului spun despre Rio De Janeiro ca Dumnezeu ar fi creat acest oras cu un devotament de nemaiîntâlnit. Acest oras frumos este situat în Brazilia pe continentul sud american. Orașul este situat între cele mai spectaculoase setări geografice din lume, ceea ce îl plaseaza printre cele mai frumose orase din lume. Faimoasa statuie a lui Hristos Mântuitorul vegheaza asupra orașului de decenii. Este situat in jurul apelor albastre ale Golfului Guanabara, langa muntele Sugar Loaf si renumita statuie a lui Iisus, fiind cel mai spectaculos oras din lume, numit si Cidade Maravilhosa. Superbele plaje cu palmieri unde temperatura nu scade aproape niciodata sub 20 grade, Carnavalul renumit in toata lumea care atrage anual milioane de turisti, sunt punctele forte ale acestui oras pe care cel putin o data trebuie vizitat. De aceea, acest oraș este pe poziția a 3-a Top 10 cele mai frumoase orașe din lume.

Florenta

Florența este capitala provinciei Toscana din Italia. Acest oras a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO. Florența este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orase din lume pentru arhitectura și valoare artistică. Orașul reprezintă o renaștere a istoriei. Este asezat pe râul Arno. Cateva locuri de neuitat in Florenta sunt: Catedrala Sfanta Maria del Fiore construita in stil gotic si decorata cu marmura rosie (din Siena),verde(din Prato) si alba(Cararra). Construita dupa modelul catedrallor din Piza si Siena. La sfarsitul constructiei ei catedrala era cea mai mare din Europa cu 30.000 de locuri inauntru. Chiar si acum este una dintre cele mai mari inaintea ei existind doar 4 catedrale care sunt mai mari. Deci, Florența este în locul 4 din acest Top 10 al celor mai frumoase orase din lume.

Sydney

Orasul împreuna cu suburbiile sale acopera circa 12.400 kmp, de la Hawkesbury River in partea de nord la terenurile intinse din sud si de la Blue Mountains in vest la Oceanul Pacific in est.
In districtul central de afaceri al Sydney-ului, cladirile publice coloniale si casele cochete cu terase stau alaturi de modernele zgarie-nori precum Sydney Tower, care atinge o inaltime de 305 m. De altfel centrul este Sydney Harbour Bridge, pod care pentru multi ani a constituit simbolul orasului, finalizat in anul 1932, acesta face legatura intre nordul orasului si sudul si estul suburbiilor si a fost la acea data cel mai mare pod format dintr-un arc de cerc, din lume.

Lisabona

Magnific situat pe o serie de dealuri ce rulează în jos spre râul Tagus, Lisabona este unul dintre orasele din lume cele mai pitorești. Vederi frumoase neașteptate se găsesc la fiecare pas pe străzile sale pline de culoare, pitorești, și mai ales din punct de vedere strategic sau terase plasate în partea de sus a fiecărei deal pentru a cuprinde panorama superba a orasului. Lisabona are un, aspect seducător neșlefuit, o frumusețe fără efort cu detalii captivante, cum ar fi modele pietruite, fatade de cladiri îmbracate în gresie, și clădiri în culori pastel, amestecându-le pentru a oferi o atmosferă singulara în zilele noastre pierduta în multe alte orașe. Într-un astfel de loc uimitor, nu e de mirare că toti marii exploratori sau întrebat oare ce alte frumuseti stau ascunse dincolo de orizont când au plecat de aici, în secolul al 15-lea.

Amsterdam

Numele orasului vine din limba latina Amstelodamum, care se traduce prin "digul de pe Amstel". Acest dig a fost ridicat de Gisbertus al III-lea (la sfîrsitul secolului al XII-lea) pentru a apara orasul de inundtiile provocate de Marea Nordului. Fiecare clădire amplasata pe canalele principale ale Amsterdamului poate fi clasificata ca monument, casa sau apartament frumos păstrate, birou, cafenea, restaurant și chiar și bordeluri. Toate împreună formează o uniformitate estetică care face orasul sa fie unul dintre cele mai fermecătoare din lume, un loc uimitor cu mii de poduri și canale, mii de biciclete, străzi pitorești pietruite si arhitectura izbitor de eleganta.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu