Cele mai frumoase plaje din Italia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cele mai frumoase plaje din Italia

Stiri turistice > Cele mai...
Coasta Amalfi

Punctul de vedere este uluitor cu stânci zimțate și flori înflorite, dar cel mai bun mod de a experimenta coasta este de a vizita unul dintre satele sale pe litoral.

Cele mai aglomerate intinderi a curbelor de coastă, sunt satele Amalfi și Positano. Eroziunea a distrus o mare parte din zona de plajă din această regiune lăsând în urma plaje private mici ale hotelurilor din zona și cluburi pe plajă. Cel mai extravagant hotel din Amalfi este Hotel Santa Caterina, unde puteți merge pe un drum de grădină la plajă dar puteti lua chiar si liftul printre stâncile.

Positano a fost un refugiu plajă binevenit înca din zilele nobilimii romane și chiar si pentru grecii antici. Aici există două plaje publice - plaja Fornillo ( mai retrasa ) și plaja centrala Spiaggia Grande. Elegantul hotel San Pietro di Positano este cel mai mare si cel mai de lux hotel din zona cu un golf cu plajă privată .

Insula Capri

Situata pe Peninsula Sorrento, în sudul Italiei, Capri este o insula stancoasa. În timp ce multe dintre hotelurile de pe insula oferă vederi minunate la mare cu un albastru clar, Palatul JK Capri este singurul care are acces direct la plajă. Puteți explora cu ușurință cele mai bune plaje din zonă pe cont propriu.

Cea mai bună plajă de pe partea de nord începe de la Bagni di Tiberio în timp ce în partea de sud a insulei cea mai frumoasa plaja este Marina di Mulo. Cele mai multe plaje sunt administrate de cluburi pe plajă, care oferă acces la plaja, precum și facilități, prosoape și scaune pentru o taxă nominală. Economisi timp si evitati mersul pe jos pe un teren destul de abrupt pe drumul dumneavoastra înapoi în oraș luînd o plimbare scurtă cu barca de la plaja Marina Grande.

Riviera italiana - Cinque Terre

Vizitatorii se îngrămădesc pe Riviera italiană gândindu-se la drumetii mare și zile însorite pe plajă. Centrul acestor dorinte este riviera Cinque Terre, 5 sate mici, stabilite pe stânci care îmbratiseaza coasta distinctiv. Monterosso este orasul statiune cu hoteluri fermecătoare, plaje aglomerate și o mulțime de restaurante de calitate.

Plaja de aici este deschisa pentru public și gratuita, deși există multe locuri unde poti plati destul de mult pentru un șezlong confortabil și umbrelă. Scăpa de mulțimile de turisti printr-o drumetie într-un orașel mai mic cum ar fi Riomaggiore unde vă puteți relaxa pe plajă stâncoasă înainte de a vă continua călătoria de-a lungul traseelor litoralului. Luati o pauza pe o plaja pentru a va bucura de renumitele spaghete al pesto ale orașului.

Toscana

Toscana este cunoscuta pentru dealurile sale de rulare, vin bun și cultura italiană clasică. Dar, Toscana are, de asemenea, o scena de plaje cu maluri cu nisip alb și sate pitorești pe litoral. În vestul Toscanei, Maremma este în plină expansiune de-a lungul celor aproape 161 de km de coastă cu vedere la o apa limpede ca de cristal. Castiglione della Pescaia este un oraș cu plaja la prețuri accesibile, cu o multime de sporturi nautice, inclusiv navigație și windsurfing. Cel mai bune locuri de scuba diving pot fi găsite mai la sud, în golful Monte Argentario.

Cel mai mare oraș plaja Toscana este unul dintre cele mai îndepărtate puncte sudice de pe Riviera italiană. Viareggio este un oraș-stațiune clasic, cu clădiri Art Nouveau, viața de noapte plin de viață și restaurante fără sfârșit. În timp ce orașul are plaje plăcute și o promenada de la malul mării activa, orasul este cel mai bine cunoscut pentru Carnavalul de festival sălbaticcu o tradiție încă din anul1873.

Sicilia

Plajele din Sicilia difera de la maluluri de nisip alb la nisipuri exotice negre, facînd o excursie de-a lugul coastei o experienta de neuitat. Dacă vizitati capitala Palermo, plajele din Mondello Lido se află la doar câțiva kilometri distanță. Această porțiune de plajă este căptușita cu hoteluri, precum și restaurante și baruri pentru a face o viață de noapte vibrantă. Pe coasta de est a Siciliei, vizitatorii din Taormina poat ajunge cu ușurință la cele mai bune plaje de la Lido Mazzaro. Călătoria la plaja are si parte a distractiva pentru ca pe litoral puteti coborâ la bordul unui funicular, sau cu telecabina, pentru o plimbare scurtă pe plajă. Pentru a experimenta  mai multe plaje într-o zi, aventurieri poate lua o barca din orașul Milazzo, în Sicilia nord-est pentru a ajunge exoticele plaje cu nisip negru din Insulele Eoliene. Situata pe insula Vulcano, plaja Spiaggia Sabbie Nere are apele calme și nisip vulcanic negru. Este, de asemenea, convenabil situata în apropiere de băile cu namol cald de pe insulă.

Sardinia

Fetele frumoase și iahturile de lux concureaza cu frumusețea naturală a plajele de pe Costa Smeralda din Sardinia, sau Coasta de Smarald. Coasta de nord-est a Sardiniei, cu apele sale de un azur uimitoar si grote linistite de albastru uimitor, este un refugiu regalitate, cu statiuni tonifiante ce se întind pe o lungime de 56km de coastă superba. Dar viața de lux vine cu un pret solid în statiunile cele mai elegante din zonă, inclusiv pe plaja Cala di Volpe cu arcade interesante si turnulete care adauga la flerul regal al marii Mediterane. Plaja privata Cala  Di Volpe este la o plimbare de 5 minute de mers cu barca de la complex. În apropiere, plaja Beach Prince, sau Spiaggia del Principe este un paradis izolat, înconjurat de arbuști groasi, densi care oferă mai multă intimitate. Zona revine la viață în lunile calde când cele mai multe statiuni deschid portile turistilor doar din aprilie până în octombrie.

Insulele Tremiti

Insulele Tremiti, adesea numite perlele Mării Adriatice, sunt un șir de insule care includ San Domino, San Nicola și Caprara. San Domino este cea mai mare și cel mai dezvoltata dintre ele și este cunoscuta sub numele de "perla verde" datorită vegetației sale sălbatice, inclusiv pini, flori de portocal, mirți și smochini.

Aceste păduri verzi le întâlnim la mare, cu stânci de calcar abrupte și plaje de nisip. Pentru că e singura insula cu hoteluri si restaurante pentru vizitatori, plajele din San Domino poat parea putin aglomerate. Insula este accesibila cu barci cu motor care pleaca din diverse orașe de coastă, inclusiv Termoli și Pescara.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu