Destinatii în America Centrala - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Destinatii în America Centrala

Destinatii > America centrala

Din punct de vedere geografic, America Centrală reprezintă un istm îngust al sudului Americii de Nord, întinzându-se de la Istmul lui Tehuantepec din Mexic către sud-est spre Istmul Panama unde se întâlnește cu Câmpiile Pacificului din Columbia în nord-vestul Americii de Sud. Având o suprafață de circa 523 000 km², regiunea include porțiunea din Mexic aflată la est de Istmul lui Tehuantepec — respectiv statele mexicane Campeche, Chiapas, Quintana Roo, Tabasco, și Yucatán. Oceanul Pacific de Nord se află la sud-vest, Marea Caraibelor se află la nord-est iar Golful Mexicului se află la nord. Țările Americii Centrale aveau o populație totală de 39 267 000 locuitori în 2006.

Cea mai mare parte a Americii Centrale se află pe Placa Caraibelor. Regiunea este activă din punct de vedere geologic, având loc uneori erupții vulcanice și cutremure. În 1931 și 1972 două cutremure au devastat Managua, capitala statului Nicaragua. Solurile vulcanice fertile au permis existența populațiilor dense în zone deluroase producitve din punct de vedere agricol.



Guatemala este un stat cu suprafata de 108.889 kmp. situat in America Centrala invecinata cu mexic la nord-vest, Oceanul Pacific la sud-vest, Belize si Marea Caraibelor la nord-est, El Salvador si Honduras la sud-est.
Tara are o populatie de aproximativ 13 milioane de locuitori cu o densitate de 134 de locuitori pe kmp.
Limba oficiala este spaniola si dialecte indiene
... mai mult

Honduras este un stat cu suprafata de 112.088 kmp. situat in America Centrala invecinat la vest cu Guatemala, la sud-vest cu El Salvador, la sud-est cu Nicaragua, la sud cu Oceanul Pacific iar la nord cu Marea Caraibelor.
Tara are o populatie de aproximativ 5 milioane de locuitori cu o densitate de 42 de locuitori/ kmp. avand ca limba oficiala limba spaniola, iar ca moneda oficiala - Lempira (1 lempira = 100 centavos)
...mai mult

Nicaragua este un stat cu suprafata de 130.000 kmp, situat in America Centrala invecinata cu Honduras la nord, Costa Rica la sud, Oceanul Pacific la vest si Marea Caraibilor la sud.
Populatia tarii este de aproximativ 4 milioane de locuitori si o densitate de 30 loc/kmp, ce au ca limba oficiala limba spaniola iar ca moneda- cordoba. Capitala si cel mai mare oras al tarii se afla la Managua, un oras situat in sud-vestul lacului cu acelasi nume, cu peste 1.650.000 de locuitor
i...mai mult

Costa Rica este un stat cu suprafata de 50.700 kmp. situat in America Centrala, invecinata cu Nicaragua la nord, Marea Caraibilor la est, Panama la sud si sud - est si Oceanu Pacific la vest.
Tara are o populatie de peste 3 milioane de locuitori, vorbitori de limba spaniola, si o densitate de 56 de locuitori pe kmp.
Relieful este unul muntos cu depresiuni de coasta inguste care sunt mai intinse in Campia Guanacaste
...mai mult

Panama este un stat cu suprafata de 77.082 kmp. situat in America Centrala invecinat cu Costa Rica la nord-vest, Marea Caraibilor la nord, Columbia la vest si Oceanul Pacific la sud.
Populatia tarii numara peste 3 milioane de locuitori si o densitate de 30 de locuitori pe kmp. avand ca limba oficiala limba spaniola.
Capitala si cel mai mare oras al tarii este Panama, un oras cu peste 1 milion de locuitori, un oras modern si
...mai mult

 

Belize este un mic stat situat pe coasta de est a Americii Centrale, in Marea Caraibelor care se invecineaza cu Mexic in partea de nord si vest si Guatemala in vest si nord.
Belmopan este capitala tarii, cea mai mica din lume, un oras cu magazine si chioscuri de unde turistii pot procura haine si suveniruri. mancare.Tara se intinde pe o suprafata de 22.800 Kmp si are o populatie de 270.000 locuitori.Ora in Belize este GMT -06:00.In tara se circula pe partea dreapta.prefixul telefonic este +501i
...mai mult

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu