Cele mai bune pârtii de ski din Cehia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cele mai bune pârtii de ski din Cehia

Stiri turistice > Stiri geografice

Regiunea Krkonos este cea mai mare cea mai muntoasa  si mai populara zona de ski în Boemia ( Cehia ). Cele mai bune zone de ski zonele tarii se află în această zonă de munte, inclusiv Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, Harrachov si Rokytnice nad Jizerou. Condiții excelente sunt asigurate chiar și pentru  cei mai exigenti schiori sau snowboarderi care cu siguranta vor gasi ceea ce-si doresc.

Combinația dintre
Pec pod Sněžkou, Černá Hora - Janské Lázně și Velká Úpa Malá a dus la crearea zonei de schi Krkonoš. Zona constituie una dintre cele mai mari zone de schi din Republica Cehă și permite vizitatorilor să schieze pe toti muntii folosind doar o singură trecere de schi. Patru telecabine sunt disponibile, precum si 28 teleschiuri și 26,6 km de pârtii de schi. Sunt programate regulat transferuri de autobuz de schi special pentru schiori între fiecare dintre domeniile alese. ÎPe lânga schi si snowboard, Janské Lázně oferă o gamă largă de opțiuni pentru relaxare, inclusiv o sală de fitness și un centru de wellness.

Zona de schi
Špindlerův Mlýn oferă 26 km de pârtii și mai mult de 100 km de trasee cross-country. Anul trecut, o masina noua si cablu mai lung și mai rapid a fost pus în funcțiune la Hromovce și Labske cu un nou terminal modern.

Harrachov oferă, de asemenea, o varietate de coborâre si cross-country trasee și este bine cunoscut în rândul fanilor de sărituri cu schiurile. Are opt salturi de schi loc unde s-a a asistat la mai multe recorduri mondiale, ceea ce face zona una dintre opririle pe circuitul de sărituri cu schiurile din Cupa Mondială. Istoria Harrachov este legata, de asemeneade producția de sticlă. Fosta fabrica de sticlă este acum un muzeu, unde se pot vedea unele dintre cele mai vechi sticlă tăiate din lume.

Rokytnice nad Jizerou este un alt domeniu care face parte din renumitele regiuni de schi ale Cehiei. Muntele oferă, de asemenea, o varietate de servicii. Vizitatorii pot profita de autobuz de schi gratuit pe toata durata sezonului.

Snowboarderi pot găsi emoții în
parcul Sf. Petru, care cuprinde salturi si tevi pentru toate tipurile de echitatie acrobatica. Sf. Petru este locul din Cehia pentru concursurile internaționale. Parcul de zăpadă de la Horní Mísečky este renumit pentru începători și călăreți avansați deopotrivă. Alte parcuri pot fi găsite la Pec pod Sněžkou și Harrachov.

Serviciile disponibile în munții Krkonoš includ service de schi, magazine de închiriere și școli de schi. Oricine este interesat de sport si adrenalina poate lua o Skydive tandem cu un instructor profesionist la Špindlerův Mlýn, Medvědín și Harrachov.

Traseurile Sledding sunt distractive atât pentru schiori și non-schiori.
Cerna Hora și Janské Lázně sunt conectate printr-un Trail 3.5 km Bell, care a fost utilizat în ultimii o sută de ani. O pistă de sanie cu lungimea de patru kilometri de Spindler incepe de la Malý Sisak și se termină la Dívčí lavka u Bílého Labe. Daca iti place vântul fluierând prin urechile tale, atunci s-ar putea încerca, de asemenea pârtia de bob Špindlerův Mlýn sau Harrachov.

Dacă vremea permite, vizitatorii pot lua o Krkonoš telecabina de la Pec pod Sněžkou la Sněžka, cel mai înalt vârf al Republicii Cehe cu vedere spre munții din Cehia și Polonia, precum și traseul cross-country si vor avea o experienta de neuitat.

Pustiuri aproape de neatinse, mici zone de schi, pârtii ușoare și moderate fac munții Šumava, Hory Orlický și Beskydy o destinație de iarnă ideală pentru familiile cu copii.

Zadov, Špičák o Kramolín alcătuiesc zonele de schi din Šumava. Cea mai bună posibilitate pentru schi pe partea cehă a Šumava si anume zona de schi Špičák. Snowboarderi au zona lor proprie în limitele de la Zadov, în timp ce amatorii de cross-country au mai mult de 150 de kilometri de trasee la alegere. După schi, schiorii obosiți se pot relaxa în parcul acvatic Water World sau pot încerca unele dintre delicatesele locale.

Munții Orlicky invita schiori de stațiunile de Deštna o Ricky. Aproximativ 80 de kilometri de trasee de schi fond trec prin munti Orlicky. Unul dintre evenimentele organizate aici mai neobisnuite este Šediváčkův , un concurs de sanii trase de câini.

Cei care vor Cross-country schi se deplaseza la Beskydy a profita de mai mult de 100 de kilometri de trasee.Traseul Lysohorská, Beskyd Těšínských și traseul Pusteven sunt doar câteva dintre traseele renumite din zona. Schiorii Downhill  pot găsi ceea ce căuta la Pusteven și stațiunea de schi Bílá. În fiecare an, spectatorii de toate vârstele vin la Pusteven pentru sněhovánky zone.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu