Cele mai frumoase lacuri din lume - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cele mai frumoase lacuri din lume

Stiri turistice > Cele mai...
Wuhua Hai sau Lacul celor cinci flori / China

Apa cristalina a lacului Wuhua Hai sau Lacul celor cinci flori, este mândria  Parcului Național Jiuzhaigon din China. Lacul are o mică adâncime de aceea strălucește în diferite nuanțe de turcoaz iar pe fundul lacului stau căzuți vechi trunchiuri de copaci. Wuhua Hai este unul din legendarii 108 Haizi, sau lacuri multicolore din Parcul Național, care, potrivit legendei, s-au creat după ce unei zeite antice i-a cazut o oglindă daruita de catre iubitul ei, zdrobindu-se în 108 de bucăți.

Parcul Național Lacurile Plitvice / Croatia

Parcul Lacurile Plitvice este situat în Europa de Sud-Est, în Croația, la jumătatea distanței între Zagreb și Zadar. El se întinde pe aproape 29.685 hectare, dintre care 200 ha reprezintă lacurile propriu-zise. În orice zi, Lacurile Plitvice din Croația pot emite nuante variind de la verde și gri la albastru și azur. Mineralele și organismele care locuiesc în seria de șaisprezece lacuri interconectate în combinație cu schimbarea luminii soarelui oferă acest dans curcubeu spectaculos de mai multe ori pe zi. Cascada care conecteaza lacurile separate și împădurite din jur populate de căprioare, urși, lupi și păsări, și Lacurile Plitvice îti dau impresia ca parca te aflii în mijlocul unui basm. În 1979, Parcul Național Lacurile Plitvice a fost adăugat în lista patrimoniului mondial UNESCO, printre primele situri naturale din această listă.

Guilin Reed Flute Cave / China

Pestera Flautul Reed este o pestera naturala situata în Guilin, Provincia Guangxi din China. Pestera are o vechime de peste 180 de milioane de ani și este acoperita în inscripții istorice datând din timpul dinastiei Tang în 792 d.Hr.. Deși a fost un punct de atractie cu mii de ani, înainte, a fost redescoperita de un grup de refugiati în anii 1940. Astăzi, pestera și lacul său multicolor sunt renumite în întreaga lume.

Lacul Melissani / Italia

Melisani este o peșteră situată pe insula Kefalonia, nord-vest de Sami, aproximativ 5 km SE de Agia Efthymia, NE din Argostoli și NV de Poros. Marea Ionică se află la est cu Strâmtoarea Ithaca. Pădurile înconjoară peștera pe panta muntelui la vest. Aproape de pestera este intrarea în peșteră cu locuri de parcare. Pestera Lacul Melissani, situat în apropiere de Kefalonia, Grecia, a fost o comoară ascunsă până când acoperișul a peșterii sa prăbușit după un cutremur în 1953. Lacul mistic albastru, înconjurat de o pădure deasă, este cel mai fermecător, în lunile iulie și august, când lumina soarelui străbate zona si schimbarea culorii apei se reflectând pe pereți din jur. Melissani este numit dupa o nimfă, Melissanthe, care, în conformitate cu mitologia greacă, a locuit în peșteră și sa înecat atunci când zeul Pan, a respins avansurile ei romantice.

Lacul Peyto / Canada

Lake Louise Alberta este faimos, pe toate cărțile poștale și postere. Dar sora lui lacul Louise la 29 mile nord de-a lungul Icefields Parkway care șerpuiește 142 mile prin muntii Canadian Rockies, este chiar mai pitoresc. Datorita rocilor fine glaciare care curg când gheața și zăpada se topesc în fiecare vară, în apele lacului Peyto Banff National Park lacul capata o culoare  de turcoaz sclipitor adesea asociat cu lacurile si apele din paradisurile tropicale cum ar fi Antigua si Bora-Bora. Pentru punctele de vedere cele mai dramatice ale asomatorul 1,7 km lungime, înconjurat de pădure deasă și vârfuri de munte abrupt, trage în mulțime, la Summit-ul Bow, cel mai înalt punct Parkway lui, și să urmeze majorarea abruptă a trece cu vederea. Orașul Banff, este inima parcului si este situat la 62 de mile sud de lacul Peyto.

Lake Matheson / Noua Zeelanda

Alternativ cunoscut sub numele de Mirror Lake, acest Island Lake de Sud este renumit pentru reflecțiile sale ale muntelui Cook și muntelui Tasman. O vizita imediat după răsărit este ideala, atunci când apa este calma iar muntii se oglindesc în apa lacului cu o perfectiune de nemaîntâlnit. Lacul în sine merita explorat deasemenea. Parcati lângă podul suspendat Clearwater River Bridge și urmati bucla 600m.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu