Animale si ciudăţenii - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Animale si ciudăţenii

Stiri turistice > Stiri geografice

                  Sâmbata 11 Februarie 2012
                  Există nu mai puţin de 920.000 specii de insecte, 6.000 specii de reptile, amfibieni 6.723 şi 4.260 specii de mamifere în  lume. La majoritatea speciilor, masculul este mai mare decât femela. Ei bine, acest lucru nu este cazul
anacondei, specie la care lucrurile sunt total diferite pentru ca femela este de 3 , 5 ori mai mare decât masculul.

Vulpea polara, este singura specie de vulpe care îşi schimbă culoarea cu anotimpurile. Prin urmare, în timpul iernii este de culoare albă fapt care îi asigura un camuflaj perfect în zăpadă, în timp ce pe timpul verii se transformă într-maro deschis. Aceasta este o modalitate inteligentă a animalelor de camuflare a dezvoltata prin mai multe adaptări speciale la climat fapt care le lasa sa schimbe colorarea în functie de spatiul în care traiesc.

Mantisul european (
Mantis religiosa), are o poziţie diferită. Acesta este numit mantis religiosa pentru picioarele sale din fata, proeminente, care sunt îndoite la un unghi care sugerează poziţia de rugăciune. Aceasta este singura insecta care îsi poate roti capul la 180 de grade, în scopul de a scana împrejurimile. O altă curiozitate şi ciudăţenie este faptul că are doi ochi compuşi şi trei simplii, situati între cei compusi.

Un baby
cangur stă în husa mamei sale timp de nouă luni. Este născut într-o etapă foarte imatura, atunci când acesta este de numai aproximativ 2 cm lungime si cântareste mai putin de un gram. Imediat după naşterea copilului se târăşte până corpul mamei, intră în husă şi rămâne acolo până este destul de mare.

Pe Pamânt traiesc mai multe
termite decât oameni. Oamenii de ştiinţă spun că acestea depăşesc numarul oamenilor cu aproape ( zece termite  la un om ). Mai mult decât atât, o colonie de termite poate face cel mai mare deal de insecte cu o înălţime de pâna la 10-12 de metri. De asemenea, termitele manânca alimente de doua ori mai repede atunci când asculta muzica muzica heavy metal.

Câinii au la fel ca si oamenii "amprentele digitale". Singura diferenţă este că acestea sunt găsite pe nas. Fiecare câine are o imprimare unica personala, pe nas, care permite identificarea acestuia. Mai mult, pielea tigrului este dungata la fel ca si blana. În general, au aproximativ 100 de dungi şi modelul lor este unic la fiecare tigru, la fel ca amprentele omului.

Acum, vorbind despre lene. Melcul este foarte bine-cunoscut pentru deplasarea sa lenta. Într-o zi, un melc se mişcă maxim 10 de metri şi doar pe o suprafaţă netedă. Dintre toate animalele lenese, ursul koala nu pare a avea nici un rival pentru ca acest mamifer mic doarme aproximativ 22 de ore pe zi.

Viteza medie de zbor de porumbei de transport este de aproximativ 80 km / ora, dar au fost observate si viteze de pâna la 177 kilometri pe oră pe distanţe scurte. Utilizarea de porumbeilor, în scopul de a transporta mesaje a fost numita "
porumbel postal". În cazul sunt instruiţi, un porumbel de transport poate transporta până la 75 g pe spate.

Glandele sudoripare de la o vacă sunt în nas. Vacile nu musca iarba, dar ei se îndoaie limba lor, în jurul ei. O vacă, de obicei, isi petrece 6-7 ore în rumegă zi mâncând şi în jurul valorii de 8 ore pe mestecat. Aproape toate vacile mesteca de cel puţin 50 de ori pe minut.

Pinguin imperial este cel mai înalt şi mai greau dintre toate speciile de pinguini de viaţă cu o înălţime de aproape 1,2 metri si o greutate de la 30 la 40 kg. El locuieşte încel mai rece mediu în Antarctica loc unde temperaturile pot ajunge si la -60 grade celsius. Ceea ce este interesant despre el este că, în cazul femela depune ouale dar masculul le incuba. El nu mananca sau bea nimic timp de aproximativ trei luni, în timpul perioadei de incubaţie.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu