Destinatii in Asia - Ghid turistic Asia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Destinatii in Asia - Ghid turistic Asia

Destinatii > Asia
Cambodgia

Cambodgia cunoscuta inainte sub numele de Kampuchea, este un stat cu suprafata de 181.000 kmp. situat in sud-estul Asiei cu o populatie de peste 13 milioane de locuitori de religie budista, invecinat la vest si nord-vest cu Thailanda, la nord-est cu cu Laos, la est si sud-est cu Vietnam, iar la sud se afla Golful Thailandei.
Capitala tarii si cel mai populat oras se afla la Phnom Penh, centrul politic, cultural si comercial, cu o populatie de peste 1 milion de locuitori.

Myanmar

Myanmar sau Birma este o tara situata in sud-estul asiei la granita cu Tailanda, China, Laos si India scadata in apele golfului Bengalez. Tara este o republica care se intinde pe o suprafta de 676.552 kmp si are capitala la Yangon. Birma este impartita in 7 state si 7 districte si are o populatie de 51 mil. de locuitori. Limba vorbita este birmaneza iar moneda nationala este kyat-ul divizat in 100 pyas. În 1948 tara si-a capatat independenta fata de Marea Britanie.

Vietnam

Vietnam este o republica socialist - comunista situata in partea de est a peninsulei Indochina. Tara se intinde pe o suprafata de 331.114 Kmp si are capitala la Hanoi. Împartita in 7 regiuni,52 de provincii si trei districte-urbane,tara are o populatie de 81.6 mil. de locuitori. Limba vorbita este vietnameza iar moneda nationala este Dong divizat in 10 Hao divizat la randul sau in 10 Xu.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu