Soarta mamiferelor marine în pericol - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Soarta mamiferelor marine în pericol

Stiri turistice > Stiri geografice

                  Luni 30 Ianuarie 2012   
                  Principala constatare: din 1990, persoane în cel puţin 114 ţări au consumat unul sau mai multe din cel puţin 87 specii de mamifere marine. În plus faţă de aceasta recenzie la nivel mondial, oamenii de ştiinţă de la Wildlife Conservation Society încerca în ţările din întreaga lume pentru a evalua şi a se adresa activ ameninţarii la adresa populaţiilor de delfini.

Noul studiu la nivel mondial apare în cea mai recentă ediţie de Conservare Biologica. Autorii includ: Dr. Martin D. Robards de la Wildlife Conservation Society, şi Dr. Randall Reeves a R. Associates Okapi Wildlife.
"Organismele internaţionale, cum ar fi Comisia Internaţională pentru vânătoarea de balene s-au format în mod specific pentru a evalua starea populaţiilor de balene şi reglementează
vânarea acestor giganţi", a declarat Robards, autorul principal al studiului noi. "Aceste specii, cu toate acestea, reprezintă doar o fracţiune a diversităţii din lumea mamiferelor marine, multe dintre care sunt prinse accidental, în capcane, şi - în unele cazuri - în mod direct vânate fără nici un mijloc de urmărire pentru a stabili dacă aceste pescuiri sunt permise . "

În scopul de a construi o imagine statistic robusta a ratelor de consum uman de
mamifere marine din întreaga lume, Robards şi Reeves a început cu înregistrările privind pescuitul micilor întreprizatori axat pe balenelor mici (de exemplu, balene pilot), delfini şi marsuini din 1975 şi înregistrările de mamifere marine la nivel mondial  (capturile între 1966 şi 1975). Din acest punct, autorii au consultat aproximativ 900 alte surse şi cu numeroşi cercetători şi manageri de mediu, o investigaţie extenuanta care a luat trei ani pentru a fi finalizata. Echipa a numărat doar informaţii cu dovezi reale ale consumului uman de mamifere marine, omiţând cazuri în care mamifere marine au fost capturate (în mod intenţionat sau nu) pentru momeală de pescuit, hrana pentru alte animale, medicamente, şi alte utilizări.
Lista de mamifere marine, ucise în vederea consumului uman cuprinde specii obscure, cum ar fi balena cu cioc pigmeu, în Asia de Sud adelfinilor de râu, narval, delfin chilian, balena cu aripioare lungi pilot, şi marsuinul lui Burmeister. Focile şi leii de mare sunt pe lista, precum şi, inclusiv specii de mare cum ar fi leul de mare californian şi specii mai puţin cunoscute, cum ar fi foca de Baikal. Ursul polar (un urs, care este considerat un mamifer marin) , de asemenea este pe listă. Trei specii de Manatee şi ruda sa apropiata dugong, considerată o delicatesă în unele părţi ale lumii, sunt de asemenea, obiective pe scară largă a consumului uman.

În ansamblu, revizuirea istorica evidenţiază o creştere semnificativă a utilizării de cetacee mici, în special de coastă şi specii de estuar din 1970, de multe ori prinse ca accidental. Odată prinse, cu alte specii permise de lege, cetaceele mici sunt din ce în ce utilizate ca hrană, în zone de insecuritate alimentară şi / sau de sărăcie, ceea ce autorii numesc " zone de pescuit în lanţul alimentar."
"Evident, este nevoie de o mai bună monitorizare a speciilor, cum ar fi în Oceanul Atlantic şi Indo-Pacific a delfinilor cu cocoaşă şi a altor specii", a spus dr. Howard Rosenbaum, directorul WCS lui Ocean Program Giants. "În zonele mai îndepărtate şi într-un mare număr de ţări,este nevoie  de o imediată înţelegere a motivaţiilor din spatele consumului de mamifere marine şi de a folosi aceste date pentru a dezvolta soluţii pentru protejarea acestor specii iconice, care conduce la o gestionare mai eficace şi conservare."
Programul WCS al lui Ocean Giants actioneaza într-o serie de peisaje marine de importanţă critică în special pentru cetaceele mici. Aceste eforturi sunt concentrate la nivel local pentru a aborda impactul local asupra populaţiilor de pe coastă a delfinilor, oferindule pe loc acţiuni practice de conservare.

În Congo, Gabon şi Madagascar, oamenii de stiinta WCS.  Dr. Salvatore Cerchio şi Tim Collins sunt efectueaza studii ştiinţifice pentru a evalua starea populaţiilor afectate a delfinilor, şi lucreza cu comunităţile locale de pescari tradiţionale pentru a reduce capturile accidentale şi de vânătoare deliberată a delfinilor. În aceste regiuni, oamenii de stiinta sunt documentarea o tendinţa îngrijorătoare de capturi şi utilizarea delfinilor ca produse alimentare,acestia fiind de multe ori gasiti de vânzare in pietele locale.
Ca răspuns, Cerchio şi WCS Madagascar au lucrat cu comunităţile locale să se stabilească o asociaţie locală de conservare compusă din pescari implementarea în legile locale tradiţionale a protejarii delfinilor. Pe de cealaltă parte a continentului african, coastele din Gabon şi Congo reprezinta una dintre ultimele fortarete pentru delfini rari cu cocoaşă din Oceanul Atlantic. Capturile pescarilor din Gabon sunt extrem de rare, dar pentru grupurile de delfini care traversează frontiera (o constatare de recenta WCS) exista un mare risc de a fi capturati accidental în plasele pescarilor . "Delfinul cocosat din Oceanul Atlantic ar putea fi cel mai rar mamifer din regiunea bazinul fluviului Congo", a spus Tim Collins. "Din păcate, puţini au auzit vreodata de el iar o mare parte a pescarilor indigeni îl capturaza pentru a-si asigura existenta ''.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu