Destinatii turistice din Orient - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Destinatii turistice din Orient

Destinatii > Orient

Orientul Apropiat este un termen utilizat de obicei de arheologi si istorici, uneori si de catre jurnalisti si analisti, referindu-se la regiunea ce cuprinde Levantul (Israelul modern, Palestina, Iordania, Siria si Libanul), Turcia, Mesopotamia (Irak si Siria de est)). Termenul alternativ, Orientul Mijlociu — preferat în contexte politice si economice — nu este folosit de catre istoricii si arheologii din Orientul Apropiat. O alta denumire, ne-eurocentrica, aparuta recent, este 'Asia de sud-vest', însa aceasta denumire nu este utilizata pe scara larga.

Orientul Mijlociu este o zonă geografică situată în sudul și estul Mării Mediterane, care se întinde din estul Mediteranei până în Golful Persic. Orientul Mijlociu este o subregiune a Asiei, însă unii geografi susțin că este o parte a Africii. Cele patru culturi principale din Orientul Mijlociu sunt cea evreiască, cea persană, cea arabă și cea turcă. Aceste sfere culturale au origini lingvistice și etnice diferite. Termenul Orientul Mijlociu definește o zonă generală, deci nu există granițe precise. Majoritatea geografilor consideră că acesta include Arabia Saudită, Bahrainul, Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Iranul, Turcia, Irakul, Israelul, Iordania, Kuweitul, Libanul, Omanul, Qatar, Siria, Yemen și teritoriile palestiniene (Cisiordania și fâșia Gaza).

Iordania

Iordania, numita Regatul Hasemit al Iordaniei, este un stat cu suprafata de 92.300 kmp. situat in nord-vestul Asiei, in Orientul Apropiat, invecinat cu Siria in partea de nord, Irak in nord-est, cu Arabia Saudita la est si sud si cu Israel, Palestina in partea de vest.
Iordania si-a dobandit independenta in anul 1946, conform constitutiei din anul 1952 devine monarhie constitutionala sub conducerea regelui Hussein al II-lea.
Populatia tarii numara aproximativ 6 milioane de locuitori ce au ca principala religie Islamul, iar ca limba oficiala - limba araba.

Siria

Siria este un stat cu suprafata de 185.180 kmp, situat in sud-vestul Asiei cu iesire la Marea Mediterana, invecinata cu Turcia in partea de nord, Irak la est, Iordania la sud si vest, Israel la sud si Liban la sud si vest.
Pozitionata geografic la intersectia a trei continente, Siria este astazi una dintre tarile importante ale Orientului Mijlociu.
Tara este impartita in doua regiuni geografice principale, regiunea de vest ce cuprinde platoul ingust si lantul muntos de coasta, care protejeaza interiorul tarii de masele de aer umed dinspre Marea Mediterana si regiunea estica formata dintr-o stepa intinsa cu cateva oaze formate de raul Eufrat care o strabate. Punctul cel mai inalt al tarii il constituie Muntele Hermon cu o altitudine de 2.814 metrii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu