Am fost acolo - Been there, done that ! - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Am fost acolo - Been there, done that !

Vacanta ta

Amsterdam
Been there, done that !

“Some tourists think Amsterdam is a city of sin, but in truth it is a city of freedom. And in freedom, most people find sin.”
― John Green, The Fault in Our Stars

1. Ia o carte și stai întins si relaxeaza-te pe Museumplein . Museumplein a fost un bulevard mare numit de catre turisti si ''autostrada catre Amsterdam'' . A fost demolat și  transformat într-un gazon de iarbă , înconjurat de sala de concerte ( Concertgebouw ) pe de o parte și de Rijksmuseum și Muzeul Vincent van Gogh pe de altă parte . E foarte frumos . ( Cel mai bun loc pentru un picnic .
2. Vorbind de Concertgebouw : dacă îti place muzica clasica , du-te  la un concert în cazul în care prețul este accesibil. În sine sala de concerte este uimitoare . ( Dacă te duci , asigurate că e în sala mare , nu în cea mai mica de la etaj . )
3. Dacă nu-ti poti permite atunci : du-te la concertul liber de după-amiază ( " concert prânz " ), în Concertgebouw în fiecare miercuri după-amiază ( intrarea gratis ).
4. Viziteaza  Magere Brug ( " Skinny Bridge" ), pe râul Amstel și vizitati teatru Carré , lânga Stopera ( Balet / Opera / City Hall ). Este un loc minunat pentru a sta doar pentru câteva minute pentru a te bucura de o priveliste deosebita și chiar si pentru a viziona oameni mergând pe jos sau cu bicicleta . ( Locul este exceptional si pentru sărutat, în cazul în care veți obține o șansă . :)
5. O plimbare prin " cele 9 străzi " : Berenstraat , Runstraat , etc. este de facut neaparat.  Acestea sunt străzile care conectează Prinsengracht , Keizersgracht și Herengracht . Ele sunt mici ,drăguțe și au multe magazine frumoase .
6. Mergi pe jos de-a lungul unui grachten (canal) .
7. Închirieaza una dintre acele " waterbikes " și pedaleaza-ți  drumul pe unul dintre numeroasele canale . Un loc mai cunoscut de închiriat este în fața Rijksmuseum.
8. Du-te la Noordermarkt sâmbătă dimineața , apoi la Lindenmarkt și mănâncă plăcintă cu mere în cafenea pe colțul strazii Westerstraat .
9. Du-te la casa Anne Frank dimineața foarte devreme sau cu 45 minute înainte de a închide .
10. Du-te la Leidseplein și Rembrandtsplein . ( Un " plein " este un pătrat . ) Ambele sunt capcane turistice , dar la câteva minute de mers pe jos nu poate face rău .
11. Viziteaza Albert Heijn , un lanț național de magazine alimentare . ( Există unul subteran la Museumplein . ) Cumpara mâncare olandeză : o pâine , un pachet de brânză tânara feliată  ( " Jonge Kaas " ) și / sau hagelslag , și VLA pentru desert . Bea niște Spa cu ea .
12. Dacă vremea o permite , plimba-te și stai pe o banca în Vondelpark într-o zi frumoasă și uita-te la oamenii trecatori.
13. Viziteaza Westerpark, un parc cu gradini, arhitectura , produse alimentare și băuturi . ( Restaurant " Amsterdam " este frumos , foarte gustos , și nu prea scump . Este pe Watertorenplein 6 , în apropiere Westerpark . )
14. Plimba-te prin cartierul Jordaan . Găsi " Hofjes " , parcuri mici închise sau grădini , utilizând o hartă a hofjes în Jordaan .
15. Plimba-te prin piața Albert Cuijp .
16. Vino la Amsterdam de Ziua Regelui , 27 aprilie ( sau 26 aprilie , dacă 27 aprilie este o zi de duminică )
17. Du-te la IJkantine ( o cafenea și restaurant ), pe partea opusă a IJ . Are o vedere frumoasă , de asemenea . Ia feribotul peste IJ . Feribotul este aproape de ieșirea din spate a stației centrale .
18. Asculta muzică clasica moderna în Het Muziekgebouw aan 't IJ . Bea o cafea in cafeneaua-restaurant Star Ferry și priveste apusul de soare pe orizontul Amsterdamului .
19. Asculta Jazz la Bimhuis .
20. Arunca o privire la biblioteca din spatele Garii Centrale .
21. Du-te la ultimul etaj al Metz & Co în Leidsestraat și să bea o cafea scumpă , se bucurăte de vedere .
22. Du-te la Spui și pentru a găsi mica usa de lemn cu aspect nesemnificativ și intra prin ea . ( Cred că e aproape de carte Centrul American . ) Ușa te duce la Begijnhof . E minunat .
23. Du-te la Prinsen , Realen , și / sau Bicker island la o plimbare .
24. Cumpara un bilet de tramvai și plimba-te cu tramvaiul nr.2 .
25. Arunca o privire la insula KNSM în IJ .
26. Închirieaza o biciclea si descopera Amsterdamul. Ferește-te de liniile de tramvai trădătoare !
27. Du-te vineri după-amiază la concert ( " lunch concert " ), în Westerkerk ( Biserica Wester ) .
28. Ia un tur cu barca, bărcile Sf. Nicolae de la teatru Boom Chicago  pe Leidseplein , pentru un picnic ( care te aduce ) pe grachten .
29. Ia tramvaiul 26 catre plaja IJburg și manânca o pizza la De Bloem .
30. Distreaza-te în zona Westergas : întinde-te pe iarbă , uita-te la oameni , apoi mananca un sandwich de la De Bakkerswinkel , și urmăreste un film la Ketelhuis .
31. În cazul în care stomacul se descurca , cumpera și să mănânca cartofi prajiti cu maioneza pe stradă . Există un loc bun în Reguliersbreestraat , vizavi de Tuschinski , la 50 de metri distanță de Rembrandtsplein .
32. Dacă ai într-adevăr curaj , mânca alimentele FEBO pe care le poti cumpăra , practic , din spatele ușilor de sticlă mici care se deschid după ce arunci o monedă . Există un loc lânga Tuschinski în Reguliersbreestraat . Încearca si o " kroket " .
33. Du-te sa vezi un film în Tuschinski pe Reguliersbreestraat . Este un teatru frumos . Au renovat cu puti timp în urmă .
34. Du-te sa vezi un film la cinematograf . Este un teatru de film drăguț mic, care joaca filme cult .
35. Bărbații gay : viziteaza cafenele și cluburile din Reguliersdwarsstraat .
36. Femeile gay : du-te la Sappho pe vineri seara, sau la Vive La Vie sau Saarein .
37. 95% din persoanele olandeze vorbesc foarte bine limba engleză , germană , și poate chiar franceza.
38. Plimba-te prin cartierul mare de lumină roșie ( red light district )pe timp de noapte . Fi  inconfortabil cu femeile care stau în spatele sticlei de vânzându-se, și se simte-te inconfortabil când vedzi barbatii care pleca , după vizita lor în acel loc. E un pic ciudat , dar ar trebui să te duci sa-l vezi . Este o parte a Amsterdamului . Red Light District este safe datorita milioanelor de turisti care îl viziteaza în fiecare an.
39. Danseaza la De Arena. (Nu merge accidental la stadionul de fotbal cu același nume.) Adresa este 's Gravesandestraat 51.
40. Du-te de dans la Melkweg, în spatele Leidseplein.
41. Îmbrăcăminte pentru femei: Exota în Hartenstraat.
42. Magazin de haine la mâna a doua de la "Miss Petticoat", Lindengracht 99. (Citat de la Esmee: "rahat vechi, dar distractiv.")
43. Magazine mai distractive: Episode, Lady Day, și cu fermoar. Toate acestea sunt în setul de " 9 străzi", menționate mai sus.
44. Haarlemmerdijk și Haarlemmerstraat lângă Gara Centrală. Multe buticuri mici, magazine alimentare, cafenele și restaurante.
45. O' pedalo Treasure Hunt " este o modalitate de nebunatica de a vedea orașul si miile de canale. Veți afla lucruri ciudate și deși esti în competiție cu alți turiști , e totul despre distracție .
46. Dacă esti aventuros și te bucuri de divertisment cu cifră octanică ridicată , trebuie să încerci experienta Carver . Carver sunt vehicule pe trei roți , stabile , ca si masinile , dar cu atributiile unei motociclete.
47. Amsterdam este plin de muzee , dar păstreaza-ti ochelarii de soare la îndemână pentru o vizită la " Electric Ladyland " . Este singurul muzeu din lume de artă fluorescenta - si o sa fi cu siguranta uimit.
48. Dacă ai energie și esti un as pe patine cu rotile , ia parte la Friday Night Skate. Acest tur gratuit porneste de la banca rotundă în Vondelpark in fiecare vineri seara .
49. Esti nebun dupa pisici ? Kattenkabinet este un tribut mic ( expozitie ), dar perfect proportionata dedicata prietenelor noastre feline.
50. Ai mâncat vreodată o mâncare excelentă în întuneric complet ? În acest restaurant domneste un întuneric deplin ! Pe lânga acest fapt bucatarul si chlnerii si nevazatori ! Asa ca distractie placuta pe încredere deplna la " ctaste " Amsterdam .
51. O vizita la Muzeul Vrolik nu este pentru cei cu stomacul sensibil sau slabi de inimă . Dacă ai o latură morbida sau poate studiezi pentru a deveni un chirurg , acest muzeu de părți ale corpului uman nu este nimic dacă nu fascinant . În nici un caz pentru familii !

A nu se face în Amsterdam !1. Nu cumpara droguri de la străini.
2. Nu urina în locații aleatorii. Găseste un pisoar. Exista o multime.
3. Nu te droga prea tare. Cunoașteți limitele sau cere sfatul la locul de vânzare, dacă nu esti familiarizat. Dacă te deci sa fumezi marijuana încearca să rămâni în interiorul cafenelei  până când te simti ca esti în stare sa fii sociabil chiar si cu un politist. Dacă insisti, du-te la "De Tweede Kamer" cafenea, Heisteeg 6.
4. Nu bea prea mult. Dacă se întâmpla stai înăuntru până când te simti mai bine.
5. Nu merge pe căile de biciclete.
6. Nu lasa metru de parcare sa expire, este o greseala foarte costisitoare. De fapt, mai bine nu folosi mașina.
7. Nu cumpara jointuri de la straini. Nu poti sa stii niciodata ce au pus în ele !

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Si tu ? Ce ai facut deja în Amsterdam ?

Amsterdam - Been there, done that, comment this !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu