Explozia solara din Ianuarie 2012 - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Explozia solara din Ianuarie 2012

Stiri turistice > Stiri geografice

                  Miercuri 25 Ianuarie 2012  
                  Aproximativ o oră, de la 4:38 la 5:34 Central European Time (CET), a durat
explozia solara(KMA), la data de 23 Ianuarie 2012. Apogeul a fost atins în jurul orei 5. Explozia solara 1402 a început cu o puternica detonatie de raze X. Apoi a urmat o explozie uriaşă de plasmă care a trimis-o masă de protoni încarcati spre Pamant.

Furtuna solara se îndreapta spre Pamânt la o viteză de circa 2250 km pe secunda (8.1 milioane km pe oră) si o sa atinga planeta noastra în această după-amiază în jurul orei 15:00(CET)  - cu o deviere posibilă de 7 ore. SWPC prezice o moderată furtuna solare (faza G2 la G3).

Acesta avertizează în legătură cu posibilitatea unui eşec al sistemului de navigaţie prin satelit GPS şi alţi sateliţi. În latitudini mai mari, aceasta ar putea duce, de asemenea, la tulburări în reţeaua electrică şi în comunicarea wireless, acesta din urmă în special în regiunile polare. Eşecuri radio ar putea afecta traficul aerian.

Efectele pozitive ale furtunii solare, în cazul în care particulele incarcate intra în atmosfera Pământului, apar aurorele polare. Acest lucru va fi vizibil, în conformitate cu SWPC si în regiunile în care acestea foarte rar întalnite.

CMA a avut o magnitudine de M8.7 şi a fost atât de tare încat SWPC a categorizat-o ca cea mai puternica eruptie pe soare din ultimii 8 ani. Erupţiile sunt asociate cu petele solare, pete intunecate pe suprafata Soarelui. Ele apar in cicluri de aproximativ unsprezece ani. Ciclul actual va atinge apogeul în 2013 sau 2014.

Where was our sun born? http://t.co/7WwlmRx9 1 hour ago via SocialFlow · powered by @socialditto

 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu