Ghid turistic Karlovy Vary - Descriere Karlovy Vary - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Karlovy Vary - Descriere Karlovy Vary

Destinatii > Europa > Cehia > Orase

Karlovy Vary (care mai este  cunoscut sub numele de Karlsbad, numele său german,  sau Carlsbad  în limba engleză) este un oraș  din regiunea  Boemia, situată în  vestul Republicii Cehe.

Karlovy Vary, care  s-ar traduce ca " baia lui Charles " a fost numit astfel  după Charles IV, rege al Boemiei și Sfânt  Împărat Roman, care a fondat orașul în anul 1370. Orașul este renumit pentru izvoarele sale termale și arhitectura sa plină de culoare. Din aceste motive, a fost o destinație turistică populară încă din  secolul al 18-lea, cu vizitatori celebri precum:  țarul Petru cel Mare, împăratul Franz Josef I, Beethoven, Wagner,  Brahms,  Tolstoi și Marx.  Dar, în timpul Primului Război Mondial, turismul a fost  la pământ și cu mare greu a putut să mai atragă turiștii de altădată. După al Doilea Război Mondial, orașul care era, în general,  vorbitor  de limba germană, a fost în mare măsură pustiit de locuitorii săi originali și înlocuit cu coloniștii cehi.  Ceha rămâne azi limba preponderentă, dar semnele de cultură și patrimoniu german sunt încă foarte evidente .

Din secolul al 18-lea, cum s-a mai menționat,  numărul de vizitatori care veneau  în orașul balnear a fost în creștere rapidă. Karlovy Vary ( Karlsbad ) a devenit unul dintre centrele înfloritoare ale vieții sociale și culturale în Europa. Cele mai distinse personaje din întreaga lume au fost printre invitați. În afară de suverani, politicieni și nobilime, Karlsbad a fost , de asemenea, popular în rândul reprezentanților  culturii și artelor  și anume în muzică, literatură sau arte plastice.  Aceste celebritati ale timpului,  au devenit o parte a istoriei de Karlsbad și au câștigat admirația și respectul locuitorilor săi. Zeci de monumente, busturi și plăci memoriale în cinstea lor, sunt amplasate astăzi în cele mai renumite orașe  din Cehia.

Oraș, împreună cu Praga, a fost locul de filmare a mai multe scene identificate ca fiind în Muntenegru din cadrul filmului  “Casino Royale”,  din 2006.
Karlovy Vary are două gări: Dolní nádraží, care este  situată  lângă stația de autobuz, și Horní nádraží care se află la nord de centrul orașului, peste râul Ohře.  La  Horní Nádraží se poate ajunge foarte rapid, cu o plimbare de 10 minute sau cu ajutorul mai multor autobuse, care circulă regulat.
Autobuzul este o metodă mai ieftină și mai eficientă de călătorie de la Praga la Karlovy Vary. Cu toate acestea, există entuziaști de calea  ferată, care  ar putea dori să facă această călătorie cu trenul, așa cum, aceasta este una dintre rutele de tren cele mai pitorești din Republica Cehă, iar o mare parte din ea se află  alături de râuri, ceea ce oferă o priveliște încântătoare pentru pasagerii de tren.

În cadrul orașului, se poate de plimbat pe jos, sau cu o motocicleta (așa cum fac mulți), deoarece  este util de a explora zonele înconjurătoare.
În Republica Cehă se mănâncă foarte bine. Spre exemplu,  puteți intra la micile cafenele, care vă vor oferi produse gustoase și la un preț redus.  Cafeneaua  Bernard vă propune bucate destul de ieftine, dar calitatea este mai bună decât în cele mai scumpe restaurante.  Interiorul  rustic,  mic, frumos, este specializat în alimente din bucătăria cehă și bere bună. De asemenea, acesta servește ca un club de jazz cu muzică live.

Restaurace Tomase , vă poate propune un meniu extins și porțiuni foarte generoase de mâncare specific cehă.  Mâncarea este de un standard ridicat și datorită  gamei largi de bucate, puteți găsi ceva ce nu ați mai încercat înainte.  De asemenea,  chelnerii  sunt foarte  prietenoși și amabili.
Elephant Café este cea mai faimoasă  cafenea  Karlovy Vary, a cărei istorie datează cu începutul  secolului al 18-lea. Elephant Café, cu elefantul de aur în calitate de simbolul, poate fi găsită în centrul zonei de spa, chiar vizavi de teatru.  Aici puteți alege  dintr-o gamă largă de băuturi calde și reci, deserturi, salate și alte bunătăți.
Labitzki Hall a fost construit în anul 1818, în onoarea lui Duke Blucher, după victoria sa asupra lui Napoleon. Aceast complex este bogat  în decorațiuni și picturi alegorice și deține aproximativ  100 - 150 de locuri la mese, sau de 180 de locuri într-un teatru  improvizat afară.
Acest Hall poate avea diferite moduri de utilizare: concerte, recepții, prezentări,  banchete de nuntă, etc.
Restaurantul este unul de lux, cu un stil original, constând  din decorațiuni cu exponate de la Muzeul de Comerț. Restaurantul presupune un loc plăcut, cu o atmosferă relaxantă, cu vinuri potrivite pentru petreceri de seară.
Pavilionul Grădinii. Aici puteți servi băuturi răcoritoare, precum și bucate preparate la un grătar de grădină.
După-amiezile sunt dedicate dansului cu muzică de fanfară. Sunt 260 de locuri în total.
Utilizarea acestei  grădini poate fi pentru: petrecerile  cu prietenii, evenimentele mari corporative, etc. De asemenea, se dispune de loc de joacă  pentru copii.
O nouate pentru toți este Pavilionul pentru  Dans, care presupune o terasă acoperită, destul de încăpătoare, cu peste 160 de locuri. Se deschide din aprilie până în octombrie.

Pavilionul poate fi utilizat în calitate de restaurant, cafenea, mese pentru grupuri, evenimente  mari  corporative, seri de dans și petreceri.
Pizzeria  Uareny este deschis zilnic, indiferent de evenimentele în curs de desfășurare și este locul perfect pentru cei care vin de la o partidă de hochei, deoarece oferă  băuturi accesibile și răcoroase, după o tură de patinaj, dar este ideal și  pentru un prânz de afaceri, o cină romantică sau o seară de relaxare la un pahar de vin bun.
Restaurantul oferă o selecție largă de mâncăruri delicioase italiene. În  meniu puteți găsi paste, pizza, salate, deserturi delicioase,  vinuri și băuturi fără alcool.
În fiecare săptămână, de luni până vineri, veți beneficia de un meniu de prânz la preț redus. Meniul este valabil  de la 11:00 la 14:00.
Restaurantul este deschis zilnic de la 10:30 la 23:00. Țineți cont, totuși, că restaurantul este  pentru ne-fumători!
Deosebit de atractive sunt instituțiile care oferă servicii de spa, sau masaj,  proceduri  de tratament,de detoxifiere, etc.

Elizabeth Spa, de asemenea,  cunoscut sub numele de Spa V poate fi găsit  în Parcul Smetana.  Construirea acestui complex spa dateaza încă din anul 1906. Numele său provine  de la numele împărătesei Elisabeta, sotia împaratului Franz Joseph I.  Încă de la începutul existenței sale, această clădire reprezentativă, elaborată în stil neo- baroc, cu fațada  Art Nouveau, a  oferit servicii de spa de înaltă calitate. Această tradiție continuă până în ziua de azi, iar Elizabeth Spa este cel mai mare spa din Republica Cehă. În anul 2004,  clădirea de Spa Elisabeth,  a fost supusă reconstrucției, iar, ca rezultat, facilitățile de spa au fost modernizate, piscina a fost redeschisă  pentru public.
Institutul militar de Spa. Clădirea Institutului Militar de Spa a fost fondată  în anul 1855 ca prima unitate de spa complet integrată în Karlsbad ( Karlovy Vary ). Încă de la începuturile sale și până în prezent Institutul Militar de Spa servește, în primul rând,  ca sanatoriu balnear pentru membrii din Armata Republicii  Cehe.
Această clădire istorică, construită în formă pătrată, este situată pe malul stâng al râului Teplá, la marginea Parcului Dvořák și între Parcul  Colonnade și Complexul Spa III .
O parte din decorul  său constă dintr-un tablou ce datează din anul 1848,  cu motivul care ilustrează descoperirea izvoarelor  cu ape termale, de asemenea, veți putea admira sculpturi clasice și un ceas din anul 1855, care încă mai funcționează.

Parkhotel Richmond. Acest sanatoriu elaborat în stil neo- clasic,  a fost construit în anul 1927 în locul fostei  cafenele Schönbrun.  Aici este o zonă de spa, precum și mai multe trasee populare, care duc spre locuri din natură, dar amenajate special pentru a permite  efectuarea procedurilor de spa. Hotelul este situat într-un parc mare, în care puteți vedea mai multe statui și monumente. De exemplu , puteți găsi acolo o statuie a un cerb, precum și memoriale ale lui  L. van Beethoven și A. Mickiewicz. O nouate în acest parc, este un loc special amenajat, reprezentând o  grădină  japoneză , care are menirea de a servi, în primul rând, pentru meditație .
În plus, Parkhotelul Richmond oferă tratamente spa complete și întreaga linie de alte tratamente si programe de relaxare.
Hotel Imperial  Karlovy Vary ( Karlsbad ) a fost construit înainte de primul război mondial, ca un hotel spa de lux pentru cele mai exigente clientele. Hotel Imperial a fost construit folosind cele mai noi tehnologii și transportul de la hotel a fost conceput  în mod inovativ. În afară de drumul spre dealurile de deasupra orașului, există , de asemenea, un funicular, cu o lungime de  aproximativ 127 m,  care este utilizat pentru a ajunge la hotel din Piața Teatrului.  Funicularul este folosit nu numai de către oaspeții hotelului, dar și de către public.

Chiar și după Primul Război Mondial, hotel Imperial a fost utilizat,  în general, pentru cazare și tratamente spa ale clientelei internaționale din mediul social superior. După al Doilea Război Mondial, hotelul a continuat să ofere locuri de cazare pentru vizitatorii străini. Cu toate acestea, cei  mai mulți dintre cei veniți  au fost din țările blocului sovietic. După Revoluția de catifea din 1989, hotelul a început să câștige atenția  oaspeților  din întreaga lume. Și astăzi, acesta găzduiește, în mod regulat, mai multe celebrități importante  din Cehia și din străinătate.

Grandhotel Pupp a fost întotdeauna sinonim cu luxul și îngrijirea spa de calitate. Acesta a găzduit și încă găzduiește un număr mare de personalități proeminente din întreaga lume. Pe parcursul existenței sale, Grandhotel Pupp a suferit mai multe reconstrucții și modernizări. La fel ca și în trecut, hotelul poate oferi oaspeților săi cazare, o  gastronomie bogată , servicii spa și alte servicii, toate fiind oferite  la cel mai înalt nivel.
În anul 2006, Grandhotel Pupp a devenit scena  de filmare pentru filmul “Casino Royale”, în care rolul principal al agentului 007 a ​​fost jucat de Daniel Craig.
Pe parcursul întregului an, orașul găzduiește și nenumărate evenimente culturale și sportive. Multe  au devenit populare în rândul băștinașilor dar  și a turiștilor. Una dintre cele mai populare evenimente sociale este Festival International  de Film din Karlovy Vary, care în fiecare an atrage fanii de film din întreaga lume. Dar filmele nu sunt doar ecranate aici. O parte din ele servesc și ca scenă pentru filmări, cum a fost precizat în cazul “Casino Royale”.

Pentru admiratorii de monumente arhitecturale, o deosebită atenție vor atrage nenumăratele monumente din oraș.
Coloana  Ducilor de CAMBRIDGE este o coloană de granit, care a fost creată de un autor necunoscut, în anul 1834 și poate fi găsită  în Skalníkovy sady. Acesta a fost ridicată în memoria  Ducelui ș i Ducesei de Cambridge, care au fost  printre cei mai frecvenți oaspeți ai orașului. Chiar sub coloană, puteți admira, de asemenea, o statuie din gresie,  în stil baroc, care îi aparține lui de Saint Bernard.

Monumentul primului președinte al Cehoslovaciei , Tomáš Garrigue Masaryk, elaborat  de către sculptorul academic Jan Kotek de la Karlovy Vary, a fost instalat în 2007, în fața Palatului de sticlă, în centrul orașului. Monumentul comemorează cele opt sejururi la spa ale președintelui, care s-au desfășurat  între anii 1923 și 1933 .
Ceremonia de dezvelire a avut loc la 15 septembrie 2007, cu ocazia aniversării morții președintelui Masaryk. Monumentul este din  bronz, așezat  pe  plan de teren oval, pe un soclu de granit. Statuia Președintelui  Masaryk este cel mai recent  memorial în Karlovy Vary.
Statuia zeiței Hygeia, a fost turnată din fier, de către  sculptorul vienez Vincenz Pilz, la turnătoria de Anton von Fernkorn,  la Viena,  în anul 1878. Întrucât aceasta reprezintă simbolul grecesc a a sănătății și igienei, Hygeia a fost unul  dintre simbolurile cele mai frecvent utilizate de către complexele curative și de SPA  din Karlovy Vary.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu