Ghid turistic Insula Lanzarote - Descriere Insula Lanzarote - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Insula Lanzarote - Descriere Insula Lanzarote

Destinatii > Europa > Spania > Insule

Lanazarote este una dintre insulele Canare, deci este o  parte componentă a Spaniei.  Lanzarote este cel mai estic  punct al Insulelor Canare şi este favorita  multor  turiști. Capitala insulei este  Arrecife. Pe insulă se vorbeşte limba spaniolă, cu un accent distinct al  insulele Canare, dar și un vocabular specific. Activitatea economică de bază a insulei  Lanzarote este turismul, punîndu-se un accent  deosebit pe turiștii din Irlanda și din Marea Britanie, care sunt cei mai mulţi. Personalul care lucrează cu turiştii  este bineversat şi cunoaşte căteva limbi, pentru comunicarea cu turiştii.

Cea mai bună  perioadă  pentru a vizita insula este  în timpul evenimentelor speciale şi a festivalurilor, dar să fiţi  conștient că anume atunci,  hotelurile sunt cele mai populare şi va fi necesar, în mod inevitabil, să rezervaţi în avans unul, astfel încît ajungînd acolo să nu rămîneţi dezamăgit. Lanzarote este o țară catolică și multe dintre festivaluri sunt legate anume de calendarul bisericesc. Dar nu vă faceți griji, pentru a participa la acestea, sau a le admira nu trebuie, numaidecît,  să fiţi catolic.

Transportul pe Insula Lanzarote

Pentru a cunoaşte insula în-deaproape, este bine să luaţi un taxi sau un autobus.  Închirierea  unei mașini este la un preţ relativ ieftin și este cea mai bună opțiune pentru a descoperi regiunile situate la distanță,  mai  puţin populate, dar foarte atractive. Pentru  a traversa insula de la nord la sud cu automobilul, este nevoie de doar aproximativ 40 de minute, iar  de la vest la est,  de  doar  25 de minute.

Obiective turistice neaparat de vazut pe insula Lanzarote

Vremea  este caldă și uscată pe tot parcursul anului. Peisajul său vulcanic oferă un cadru dramatic pentru atracțiile sale cele mai cunoscute, care includ Rancho Texas Park, Parcul Național Timanfaya și lucrările lui César Manrique.
Insula Lanzarote oferă un amestec  select de repere și monumente, atît naturale, cît și construite de om.  Două dintre cele mai cunoscute repere naturale din Lanzarote este El Golfo - un crater magnific din piatră, semi-circular şi  Mirador del Rio.

El Golfo este un amfiteatru natural impresionant, cu vedere la  ocean şi a fost creat ca urmare a activităților vulcanice din secolul al 18-lea. Acest spectaculos crater semi-circulară este parțial inundat, astfel obţinîndu-se un  lac, fiind cunoscut şi drept  "laguna verde". Acest complex natural,  a devenit o importantă rezervaţie , fiind  protejată de către autorităţi. În apropiere, se află o plajă şi un mic sătuc, care este cunoscut pentru restaurantele sale și clădirile istorice. El Golfo este unul dintre reperele naturale cele mai spectaculoase din Lanzarote și stă în partea de sud a insulei, în zona Yaiza. Scăldatul în lac este strict interzis.

Mirador del Rio este un loc deosebit de celebru, cunoscut pentru priveliştile sale uluitoare, panoramice ale Oceanului Atlantic. Fiind situat  în fața insulei Famara Cliffs, Mirador del Rio este o clădire elegantă, luxoasă,  proiectat de un celebrul artist local, César Manrique. Mirador del Rio are  o zonă de restaurant şi alte atracţii care includ: o zona de terasă, un centru  turistic, precum și o privelişte încîntătoare a insulei Graciosa, care se află în apropiere.

Unul dintre reperele turistice cele mai neobișnuite și unice din Lanzarote este  
Monumento al Campesino, care este dedicat fermierilor  din mediul rural. Monumentul  presupune  o sculptură modernă, abstractă, formată  din blocuri mari albe.  Acesta  reprezintă  un fermier  și o cămilă, și a fost elaborat de renumitul artist local, César Manrique. În apropiere de  Muzeul  del Capmesino pot fi găsite: un magazin de cadouri, un bar și un restaurant destul de  popular.

Parcul Național Timanfaya este un peisaj vulcanic unic, care s-a format ca urmare a  erupţiei  sale,  în anul 1730 și acoperă un sfert din suprafața insulei. Pentru mulți turişti, acesta este motivul principal al vizitei lor în Lanzarote.
 
Muzeul balenelor si delfinilor este un muzeu foarte informativ, cu  un personal prietenos şi cunostinţe avansate în domeniu. Acesta este locul  ideal de vizitat pentru cei care vin în vacanță  cu familia. Muzeul este situat chiar  în spațiul portului Puerto Calero şi este, cu siguranță,  un muzeu adecvat pentru această regiune, deoarece  delfinii și balenele abundă în jurul apele Oceanului Atlantic. În afara muzeului este amplasat un schelet uriaș de balenă - oferindu-vă posibilitatea de a explora construcţia acestui mamifer nu doar din exterior, dar şi din  interior. Muzeul  mai păstrează şi alte  colecții de schelete, fotografii și probe biologice.

Activitati si Divertisment pe insula Lanzarote

Insula oferă şi o serie de activităţi de divertisment. Există, bunăoară, activități de apă, cum ar fi snorkeling-ul, scuba diving-ul, surfing-ul, windsurfing-ul, parasailing-ul și canotaj-ul. De asemenea, mai puteţi admira un parc de apă (puteţi ajunge acolo cu autobuzul, de la Puerto del Carmen), o Grădină Zoo, un parc de tip acvariu etc.  Puteți lua, de asemenea, excursii submarine din porturile din Puerto del Carmen și Puerto Calero.  Totuşi, una dintre ocupaţiile cele mai plăcute din timpul zilei  este să vă  relaxaţi pe frumoasele plaje, iar spre seară, să vă bucuraţi de o masă copioasă. În acest scop,  există o serie de magazine, cu începere de la marketuri şi finisînd cu bazarurile, care vă propun o gamă largă de produse,  dar fiţi  precaut, pentru că, deseori, preţurile nu coincid celor reale.

Mâncaruri specifice insulei Lanzarote

De asemenea, insula Lanzarote are în palmaresul culinar o serie de bucate specifice:   Mojo Picon se serverşte cald şi picant, specific pentru acest fel este utilizarea ardeiului chillis; spre seodebire de Mojo Picon, Mojo verde se prepară din ardei verde sau coriandru;  Mojo hervido se prepară prin fierbere şi conţine condimente şi lămîie; Papas arrugadas se găteşte din cartofi fierţi  nedecojiţi,  în apă sărată, apoi copţi şi uscaţi. De obicei, toate sunt servite cu un sos Mojo. Chiar şi produsele de patiserie, plăcintele şi alte bucate din făină,  au ca bază aluatul  Gofio, care  este constituit din făină albă şi o varietate de cereale, cum ar fi grîu, porumb orz, etc, sau o combinație a acestora. Aceste bucate sunt, uneori, cele mai servite în restaurantele locale.
Cu toate acestea, este de remarcat faptul că, în multe dintre staţiuni sunt puține restaurante specifice Insulelelor  Canare, cu un meniu caracteristic local. Cei mai mulți dintre cei prezenți tind să se concentreze pe produsele alimentare de tip englez (cartofi fri la dejun, fripturi etc). Dacă aveți de gînd să procuraţi un pachet de vacanță, ar fi o economie foarte mare să plătiţi suplimentar pentru all-inclusive, mai ales dacă nu intenţionaţi  să călătoriţi departe de stațiune.

Hoteluri de calitate de pe insula Lanzarote

Lanzarote are o selecție largă de hoteluri și alte forme de cazare de vacanță. Cele mai multe hoteluri sunt grupate în jurul stațiunile majore din Puerto del Carmen, Playa Blanca și Costa Teguise.
Hotelul Fariones este un hotel de la malul mării, înconjurat de grădini de lux, cu specii de plante indigene, cu acces direct la apele cristaline ale Oceanului Atlantic.

Hotelul Celeste dispune de 85 de apartamente complet echipate, cu unul, sau chiar cîte două dormitoare. Situat în inima din Costa Teguise, stațiunea  de vacanță este împărțită  în trei blocuri, fiecare cu propria piscină și zonă de plajă.

Hotelul Lancelot  este situat pe plajă,  la o distanță scurtă de la Centro Asociado, de plaja El Reducto  și de Sports City. Atracțiile locale mai includ, de asemenea, un  Shopping Center şi  un restaurant, o piscină în aer liber, o cafenea și un bar, o sală de conferinţe, o  terasă pe acoperiş, o sală de fitness, etc. Televizoare sunt dotate cu canale prin cablu. În amerele  este acces gratuit la internet wireless, cu aer condiționat  și seifuri. În ansamblu, hotelul presupune 7 etaje şi 112 camere.

Hotelul Iberostar Papagayo este situat la o scurtă distanță de  Plaja Blanca și plaja Papagayo. Atracțiile zonei includ, de asemenea, şi plaja Quemada. De asemenea, hotelul vă oferă relaxare la una din cele 3 piscine în aer liber. Televizoare sunt dotate cu canale prin satelit. Camerele au, de asemenea, canapele extensibile, acces internet wireless (contra cost) și aer condiționat. Hotelul are în ansamblu 291 de camere, cu zone special amenajate pentru fumat. De asemenea, oaspeții se pot răsfăța cu un tratament de Mini Spa. Serviciile includ masaje, o saună, o cadă spa și o baie turcească. Recepția  funcţionează  24 de ore.

Cele mai frumoase plaje de pe insula Lanzarote

La fel ca toate insule din Canare, Lanzarote s-a format  ca urmare a activității vulcanice, însă,  doar cîteva dintre plaje au nisip negru.

Plaja Famara este vizitată, în special, de scandinavi şi de norvegieni.  Ocupaţiile de bază pe insulă sunt sporturile acvatice, precum: surfingul, windsurfingul  sau kitesurfingul. Stîncile sunt, deseori, pline de deltaplane. Chiar pe plaja, nu veţi găsi foarte multe localuri,  dar există mai multe baruri și restaurante în satul La Caleta de Famara din apropiere. În localul El Risco de acolo, se servește pește fantastic, preparat cu  orez, aşa cum este specific  insulelelor  Canare. De asemenea, încercați la masa dumneavoastră un vin făcut în Lanzarote. Nu veţi regreta. În general, plaja Famara este o alegere bună pentru surferi și kite-surferi.

O altă plajă deosebit de atractivă este
plaja Papagayo. Fiind în formă de semilună, cu nisip fin, alb, plaja Papagayo, care este adăpostită între stînci, se spune că pretinde a fi cea mai frumoasă plajă de pe Lanzarote. Aceasta este ascunsă  în rezervația naturală  Los Ajaches - o zonă de dealuri vulcanice - pe vîrful de sud al  insulei. În timpul sezonului de vîrf, plaja este arhiplină. Explicaţia este că toţi turiştii care s-au oprit la stațiunea Playa Blanca, aleg plaja Papagayo pentru odihnă. Majoritatea celor care aleg plaja, se ocupă cu băile de soare, înotul și snorkelingul. În cazul în care sunteţi deranjat de aglomeraţia de acolo, mergeţi  la golfurile vecine din Las Mujeres, Pozo, Congrío sau Muelas, care sunt mai silențioase, în schimb, mai mult populate cu nudişti. Pe plajă sunt şi localuri care oferă un meniu divers. Spre exemplu Casa Angelina, care este renumită pentru  bucate din scoici, creveți sau caracatițe.
Adiacent satul Arrieta, în partea de nord a insulei, plaja  La Garita este o întindere de nisip auriu, cu o pantă treptată în mare. Plaja este ocupată de familiile locale și de persoanele  care stau în Arrieta și în satele din apropiere. Capătul sudic al plajei are bune condiții de surfing.

Restaurante de calitate de pe insula Lanzarote

Insula Lanzarote este foarte bine pregătită pentru turiştii care o aleg drept destinaţie. Aceasta înseamnă că nu rămîne în urmă nici la capitolul restaurante.
Restaurantul La Tegala este unul elegant, care tratează bucătăria naţională la cel mai înalt nivel. Încercaţi să comandaţi bucate din năut, iepure, miel, pentru că modul de a le găti este unic.

El Lago este un restaurant  foarte popular printre localnici, în special la sfîrșit de săptămînă. Chelnerii vor fi bucuroşi să vă ajute în privinţa alegerii unui fel de bucate, preparate din  soiurilor locale de pește.

Restaurantul Mesón La Frontera este  renumit printre familiile locale. Bucătarii depun toată dragostea şi toată fantezia  în pregătirea bucatelor. Fripturile la grătar și cotletele din miel sunt, pur şi simplu, senzaţionale. De asemenea, o zonă de joacă mică, vizibilă de la unele mese ale restaurantului, vine în ajutorul părinţilor,  atunci cînd copiii sunt prea agitaţi. Fiind  situat la marginea satului Haría, din sala de mese a restaurantului, se deschide o privelişte uimitoare spre vale.

 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu