Ghid turistic Hamburg - Descriere Hamburg - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Hamburg - Descriere Hamburg

Destinatii > Europa > Germania > Orase

Orasul se intinde pe o suprafata de 750.000 km patrati si are o populatie de 2.3 milioane de locuitori. Hamburg cel de-al doilea oras ca marime din Germania si este in acelasi timp capitala si landul cu acelasi nume.


Portul din Hamburg (53-33N 9-58E) este cel de-al doilea ca marime din Europa. Hamburg este o poarta catre pietele de desfacere din nordul si estul Europei. Elba, raul care face legatura cu marea are o latime in regiunea portului de 700 m.
In centrul orasului se afla unul dintre cela mai mari lacuri (Alster) din Germania, format inca dint sec al 13-lea. In acest oras sunt peste 2400 de poduri,mai mult dacat in Amsterdam, Venetia si Londra la un loc. Biserica Sfantul Mihael este unul dintre atractiile orasului. Turnurile ei care ating o inaltime de 132 m ofera o panorama excelenta asupra orasului. Dar mai intai trebuie sa razbiti cele 453 de scari pentru a va bucura de aceasta.
Cele peste 50 de muzee ale orasului atrag peste 2 milioane de vizitatori pe an. Primaria se afla langa lacul Alster si este de o frumusete deosebita.

Se gaseste în nordul Germaniei, la varsarea râurilor Alster si Bille în fluviul Elba. Portul fluvial mareic se întinde cu precadere pe malul sudic al bratului nordic, vis-a-vis de cartierele Altona si St. Pauli. Malurile sunt legate prin poduri precum si prin tunelul vechi al Elbei si tunelurile noi. La nord si la sud de fluviu terenul este o lunca înalta (Geest), din nisip si grohotis, aparuta în urma glaciatiunilor. Lunca joasa (Marschland sau Marsch) din nisip si mâl, din imediata apropiere a fluviului, este rezultatul a secole de inundatii provocate de maree.

Ambele maluri sunt însa acum îndiguite, vechi diguri amintesc înca de timpuri în care cartiere întregi stateau sub apa. Cele doua lacuri din centrul orasului se datoreaza unui baraj al râului Alster: lacul cel mare se numeste Aussenalster, iar cel mic Binnenalster; ultimul este înconjurat de centrul istoric al orasului. În zona centrala a orasului afluentii, ca si Alsterul însuti, sunt partial canalizati si marginiti de multe locuri de parcare publice. Multimea de râulete si canale (numite Fleet, dar si Kanal) sunt traversate de circa 2.500 de poduri, Hamburg fiind orasul cu cele mai multe poduri din Europa, mai multe ca Venetia (400), Amsterdam (1.200) si Londra împreuna (de aceea supranumirea „Venetia nordului”).

Granitele actuale ale Hamburgului s-au stabilit abia la 1 aprilie 1937, prin legea Groß-Hamburg-Gesetz. Orasul este atât ca suprafata cât si ca populatie al doilea din Germania.

Se margineste la nord cu landul Schleswig-Holstein si la sud cu landul Niedersachsen. Îi mai apartin, administrativ la sectorul „Hamburg Mitte”, insulele Neuwerk, Scharhörn, Nigehörn precum si parcul national "Hamburgisches Wattenmeer" de la gura Elbei.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu