Descriere Cambodgia - Ghid turistic Cambodgia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Cambodgia - Ghid turistic Cambodgia

Destinatii > Asia > Cambodgia

Cambodgia cunoscuta inainte sub numele de Kampuchea, este un stat cu suprafata de 181.000 kmp. situat in sud-estul Asiei cu o populatie de peste 13 milioane de locuitori de religie budista, invecinat la vest si nord-vest cu Thailanda, la nord-est cu cu Laos, la est si sud-est cu Vietnam, iar la sud se afla Golful Thailandei.
Capitala tarii si cel mai populat oras se afla la
Phnom Penh, centrul politic, cultural si comercial, cu o populatie de peste 1 milion de locuitori.
Cambodgia este statul urmas al Imeriului Khmer hinduist si budist, intre secolele XI si XIV.

Cea mai mare parte a tarii este ocupata de campia drenata de fluviul Mekong si de afluentii sai. La granita cu Thailanda se afla cateva platouri iar in sud Muntii Kravanh care domina ingusta campie litorala din Golful Siam.
O mare parte a teritoriului Cambodgiei se situeaza  la nivelul marii, si ca urmare raul
Tonle Sap isi inverseaza directia varsarii in anotimpul ploios, ducand apa de la Mekong inapoi in raul Tonle Sap.
Clima este tropical musonica cu doua anotimpuri: cel ploios intre mai si octombrie.
Padurile tropicale sunt de esente valoroase ca: teck, mahon, arbori de chinina si ocupa trei sferturi din teritoriu.

Numeroase
temple budhiste sunt atractia turistilor prin arhitectura lor deosebita; cel mai reprezentativ este Preah Vihear, aflat in muntii Dangrek, in apropierea granitei cu Tailanda, locul unor numeroase ceremonii religioase, in special in perioada Anului Nou Cambodgian.

Palatul Regal din capitala este deosebit prin maretia sa; faimoasa Pagoda de Argint are podeaua placata cu 5000 placi de agint pur.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tot in Phnom Penh se afla faimosul Muzeu al Genocidului, numit Toul Seng sau S-21 ("security office 21"), unde functiona sediul de interogare al fostului regim Pol Pot, iar in apropierea orasului - locul unde aveau loc executiile, The Killing Fields/Cheoung Ek Memorial.

La doar 30 km distanta de capitala Phnom Penh, se afla ramasitele majestuaselor morminte ale regilor khmeri. In nord-estul tarii gasim o regiune mai putin vizitata, Rattanaraki, cu mine de pietre pretioase, numeroase rezervatii naturale si, nu in ultimul rand, triburi indigene care pastreaza traditii stravechi.

In Sihanoukville, se afla unica plaja din Cambodgia, intr-o locatie ideala pentru scuba diving.
Iubitorii de natura pot admira unul dintre cele mai mari fluvii din lume, Mekong, si delfinii sai de apa dulce, apoi pleca intr-o croaziera de neuitat pe apele raului Tonle Sap, din Phnom Penh pana in localitate Siem Reap, unde se afla cea mai mare zona mlastinoasa din Asia de sud-est, iar localnicii practica inca dansul traditional Apsara.
Un alt important obiectiv turistic este lacul vulcanic Yak Lom, cu apa limpede si rece, inconjurat de paduri ideale pentru picnic.

Templele hinduse Angkor Wat din Cambodgia
Incredibilele temple de la Angkor Wat sunt situate in provincia Siem Reap, Angkor, Cambodgia. Aceasta zona este considerata cel mai mare complex de temple din lume. Intreaga zona cuprinde o suprafata de 400 kmp care include si o padure impresionanta. Structura este localizata la 5,5 kilometri nord de modernul oras Siem Reap. A fost construit pentru regele Suryavarman II la inceputul secolului al XII-lea ca templu statal si oras-capitala. Templul este dovada stilului clasic desavarsit al arhitecturii khmere. A devenit un simbol al Cambodgiei, fiind desenat pe steagul tarii, si este principala atractie pentru vizitatori.

Designul initial si constructia templului au fost inlocuite la jumatatea secolului al XII-lea, in timpul domniei lui Suryavarman II. Dedicat lui Vishnu, zeul suprem pentru hindusi, acest templu a fost construit ca templu statal si oras-capitala. Constructia a fost oprita dupa moartea regelui, cateva basoreliefuri ramanand nefinalizate. Din secolul al XIV-lea si pana in zilele noastre, templul a fost convertit si ocupat de Theravada Buddhist, cea mai veche scoala budista. Angkor Wat a avut nevoie de restaurari considerabile in secolul al XX-lea, pentru indepartarea pamantului si vegetatiei acumulate.
Angkor Wat este primul exemplu al stilului clasic al arhitecturii khmere - stilul Angkor Wat, de unde provine si denumirea. Incepand cu secolul al XII-lea, arhitectii khmeri au devenit mai experimentati si increzatori in utilizarea gresiei, pietrei de nisip ca principal material de constructie. Angkor Wat este deosebit pentru designului sau, care a fost comparat cu arhitectura Greciei antice sau a Romei.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu