Ghid turistic Alexandria - Descriere Alexandria - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Alexandria - Descriere Alexandria

Destinatii > Africa > Egipt > Orase

( Al Iskandariya). Oras- statiune în Egipt, cel mai mare port al tarii la Marea Mediterana, prin care trece 3/4 din exportul tarii. Alexandria, cu cei 4 110 015 locuitori este al doilea oras egiptean si unul dintre cele mai mari din Africa. Orasul a fost construit de arhitectul Dinocrates, în timpul lui Alexandru cel Mare (356 - 323 î.e.n.) si avea forma unui dreptunghi împrejmuit de ziduri care se întindeau de-a lungul coastei, pe o distanta de aproape 6 km. Strazile erau perfect drepte. Seara erau luminate de felinare cu ulei. Axa est- vest, lunga de 6 km si lata de 30 m, a fost probabil cea mai lunga si cea mai somputuoasa strada din antichitate. Orasul a fost capitala regatului Ptolemeilor (305 - 30 î.e.n.) devenind cel mai cunoscut centru al stiintelor din acea vreme.
  Sediul Museion nu era numai un be unde erau adapostite colectii stiintifice, ci si un centru de cercetare si de învatamânt, prima institutie finantata de stat. Învatatilor le stateau la dispozitie si o gradina zoologica, cea dintîi cunoscuta în istorie. În timpul lui Ptolemeu al II-lea (285- 246 î.e.n.). Museion a fost întregit cu o biblioteca numarând aproape 700 000 de carti si manuscrise (suluri de papirus), care contineau literatura greaca sin întreaga stiinta a antichitatii.
  Astazi, nota caracteristica a orasului este data de întinderea sa în lungime.
 Orasul poarta numele lui Alexandru cel Mare. În vîrsta de 24 de ani, el a plecat din vechea capitala egipteana Memfis, în josul Nilului si a descoperit ca vechiul post de granita Racotis, situat în extremitatea vestica a Deltei Nilului s-ar potrivi de minune pentru construirea unui oras-port.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta orasului Alexandria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu